Uncategorized

Stručnjaci za karijeru otkrili: Četiri znaka da se ne dopadate kolegama na poslu

Ponekad je posve jasno da vam se neko na poslu ne sviđa. Ali ako imate problema s dešifriranjem potencijalnih znakova, evo vodiča.

Dakle, bez obzira jeste li zaposlenik ili šef, evo što treba paziti.

1. Izbjegava kontakt očima

Zvuči poznato?

Lynn Taylor, stručnjak za karijeru i autor knjige “Tame Your Terrible Office Tyrant: Kako upravljati dječjim ponašanjem šefa i napredovati u poslu”, rekla je za Business Insider zašto to može biti znak upozorenja.

Kaže da je teško uspostaviti kontakt očima s nekim ko vam ne sviđa jer se boji da možeš otkriti neprijateljstvo, tako da je put najmanjeg otpora za njih da skrenu pogled ili izbjegnu biti oko vas gdje god je to moguće. ”

2. Oni čine da je očito da ih jednostavno nije briga

Jennifer Winter (sada Jennifer DeRome), sadržajni strateg, pisac i voditelj odnosa, piše u The Muse da je jedan od načina na koji možete reći da vaši zaposlenici ne misle da radite dobar posao je da “oni ne igraju po pravilima: ”

“Kao menadžer možda se nećete uvijek smatrati prijateljem, ali koliko se vaš tim pridržava pravila – i vaše i tvrtke – odličan je pokazatelj koliko dobro radite svoj posao. S druge strane, kada Vaš tim nije zabrinut zbog posljedica skretanja od pravila, što također znači da nisu posebno zabrinuti o onome što mislite – to je opasno mjesto da budete menadžer. Trebaju se brinuti o onome što mislite i posljedicama koje ćete provesti ako ne rade unutar smjernica koje ste postavili vi ili tvrtka. ”

3. Postavili su vam previše pitanja – i isključili vas

Reuben Yonatan, osnivač i izvršni direktor savjetnika za komunikaciju u oblaku GetVoIP, ima infografiku i piše da je jedan od načina na koji kolega ne može biti oduševljen, ako vas “stalno pitaju”.

“Normalno je povremeno ispitivati kolege, ali ako primijetite da vaš suradnik dovodi u pitanje svaku odluku koju donesete (a rijetko postavljate pitanje nekom drugom), to je znak da vam ne vjeruju”, kaže Yonatan.

4. Oni nikada nemaju vremena za vas

Ovo jednostavno nije pošteno.

Alison Green, autorica bloga Ask a Manager, piše na Daily Worth da ako “ne možete dobiti pažnju svog upravitelja”, to je trag koji vam se možda neće svidjeti.

“[Vaš šef] redovito otkazuje vaše sastanke, zaboravlja vratiti vaše pozive i poruke e-pošte i čini se da vas uopće nema na popisu prioriteta”, piše Green.

You may also like...