Zabava

ŽIVOT IMA 7 CIKLUSA: Provjerite u kom se trenutno nalazite i šta možete očekivati

Po Miletu Duporu, začetniku astrologije na našim prostorima, život je podijeljen na sedam ciklusa. On to objašnjava da je život vođen ciklusima Sunca i Mjeseca čije su mijene na svakih sedam dana, Saturn obilazi kvartal za sedam godina, Uran se toliko zadržava u jednom znaku, Pluton u dekadi.

Nauka je već utvrdila Hipokratovu postavku da se totalna izmjena ćelija u čovjeku dešava svakih sedam godina. Sedmične etape su primijećene u mnogim pojavama među živim bićima, a astrološki se mogu pogledati i kroz sedam životnih ciklusa.

Dakle, do 7. godine se oslobađa energija djeteta. Veliki su glava i oči (Sunce i Mjesec), radost, početak školovanja i ova etapa se završava odbacivanjem mliječnih zuba.

Do 14. godine čovjek pokazuje majmunski nemir, oponašanje, znatiželju, igra, nestašluk. Sve je pod simbolikom nestašnog Merkura.

Do 21. godine se javlja melanholija, obline, pubertet. Sve pojave oponašaju osobine elegantne zaljubljene i provoda željne Venere.

Do 28. godine nastupa mladalaštvo, razvoj mišića. U ovom periodu čovjek je svadljiv, borben, spreman za bitke. Ekscentričnost je identična osnovnim osobinama koje opisuje Mars.

Nastavak na sljedećoj stranici…. 

You may also like...